joi, 6 mai 2010

După 45 de ani! Dinamo - Timişoara 1-2



Sabău şi-a luat din plin revanşa pentru umilinţa din vară, aducând Timişoarei prima victorie în Groapă după cea din 1965.
După victoria de aseară din Ştefan cel Mare (1-2), trupa "Moţului" s-a apropiat la două puncte de CFR. Coroborată cu succesul Unirii şi cu remiza Clujului, izbânda bănăţenilor a relansat campionatul cu două etape înainte de final.
E greu de spus ce ar putea înviora un derby ca Dinamo - Timişoara într-o zi de joi. Eventual o victorie a Urziceniului după remiza de la Cluj. Adică posibilitatea, destul de mare de acum încolo, ca MM Stoica să mai aducă un titlu în Bărăgan. Pe cale de consecinţă, o dorinţă şi mai mare a Timişoarei de a se apropia de primele două clasate. Deci nerv, voinţă, revanşă! Chiar şi aşa, Sabău s-a aşezat pe banca oaspeţilor aseară şi a observat atent cum băieţii lui încearcă să-şi ameţească adversarul ca la box, cu un joc de picioare eficient, şi să lovească pe contre (Cociş 3 şi Alexa 28). Şi, după victoria din tur, i-a ieşit şi aseară, bifând primul succes violet pe tărâm alb-roşu după 45 de ani!



La Dinamo, aceeaşi ciorbă reîncălzită. Am numit aici improvizaţiile gen Rus fundaş dreapta, Boştină apărător stânga, iar N'Doye un soi de închizător. Un amestec forţat de Ţălnar pentru a mai salva ce se mai putea salva din acest sezon, un sezon în care Del Bosque din "Groapă" a interpretat cel mai bine rolul eroului necunoscut. Nimic de reproşat "Ţânţarului", atât timp cât ultimul, cel puţin, a jucat mai bine decât o făcuse Pulhac în tot campionatul. Cât despre Rus, cuvintele onest şi în banca lui sunt cele mai potrivite pentru a descrie o evoluţie un pic mai sus de media echipei. Mai ales că a şi pasat decisiv la golul lui Niculae. Aceste rânduri ar fi trebuit să găzduiască şi câte ceva despre Prinţi ori Ianişi, care să ducă în spate orgoliul dinamovist, însă n-ar fi decât pierdere de vreme. I-a taxat destul tribuna aseară.
Meciul, trist şi la propriu şi la figurat, s-a decis repede, în patru minute despărţite de o pauză pe care unii ar fi vrut-o mai lungă. Goga (45) şi Cociş (49) au pus capăt celor 45 de ani de sterilitate bănăţeană în Ştefan cel Mare, oferindu-le gazdelor certitudinea unui nou sezon ratat!

Sursa: http://www.fcdinamo.ro/web/guest/stire/-/journal_content/56_INSTANCE_A2uS/10128/449066

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu