marți, 2 februarie 2010

Istoria siglei

La inceputuri, imediat dupa anul infiintarii, sigla ce reprezenta FC Dinamo Bucuresti era o litera, initiala cuvantului Dinamo, un D putin stilizat, D pentru care unii dintre noi incearca ceva nostalgii… El mai este inca folosit de FC Dinamo Bucuresti pentru personalizarea unor produse promotionale.




Aceasta sigla a fost purtata cu mandrie in piept pana spre jumatatea anilor 70, atunci cand s-a incercat o imbinare a simbolurilor vremii cu D-ul initial.Asa cum era de asteptat, aceasta sigla nu a rezistat prea mult, urmatoarea schimbare majora fiind de culoare si de forma.



Sigla de mai jos ce a fost purtata o lunga perioada de timp (din 74/75 si pana dupa revolutia din ‘89)si este si astazi reprezentativa pentru Clubul Sportiv Dinamo, nesuferind nicio modificare. Cele mai mare succese ale lui Dinamo au fost cand cainii imbracau tricoul cu sigla de mai jos. Dinu, Talnar, Ion Marin, Multescu, Dragnea, Georgescu, Orac, Augustin sau Eftimescu trebuie sa fi fost mandri de tricoul purtat.




Odata cu descoperirea democratiei, singura sectie care s-a rupt de Clubul Sportiv Dinamo a fost fotbalul. S-a incercat o personalizare a siglei, sa fie recunoscuta ca apartinand unui club de fotbal (mingea, F.C.), dar se observa si influenta ministerului (pasarea) care nu voia sa dea voie copilului sa creasca!



In 1998, lucurile au evoluat in bine, iar Dinamo FC a avut posibilitatea sa-si aleaga singura sigla ce sa-i reprezinte. Si pentru ca dinamovistilor li se spunea cainii rosii, acestia au aparut pe sigla, la fel si steluta galbena ce semnifica 10 titluri castigate. S-a pastrat mingea, iar FC a devenit Fotbal Club.



Inceputul sezonului 2004-2005, cand Dinamo avea cea mai puternica echipa din punct de vedere al marketingului, sigla s-a schimbat din nou, fiind mult mai stilizata, aerodinamica, singurul element nou adus fiind anul infiintarii clubului, 1948.


Sursa: http://www.fcdinamo.ro/web/guest/istoric/-/journal_content/56_INSTANCE_8Lmc/10128/18418

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu