luni, 10 mai 2010

Pitbuli între căţeluşi! Alba Iulia - Dinamo 1-2



Dinamo a învins în oraşul natal al lui Ţălnar şi v-a avea un final de sezon mai liniştit, dar şi-a atras antipatia unui public care până ieri simpatiza cu echipa din "Ştefan cel Mare".
Unirea şi Dinamo se întâlneau într-un oraş cu încărcătură istorică, după un sezon ratat şi încercau să-şi schimbe pe final propria istorie recentă pătată. Deşi s-a jucat luni, cum se obişnuieşte prin Anglia, meciul nu a avut un deloc un iz englezesc şi s-a jucat după modelul pur românesc, cu spectacol puţin şi scandal mult. "Câinii" s-au speriat că ar putea rata şi Europa League şi au început în atac, dar şuturile lui Torje (9 şi 13) au fost mai mult pase la portar. Andrei Cristea şi N'Doye l-au nimerit şi ei pe Rotaru, înainte ca Borcea să-şi scuipe trabucul de supărare. Florin Dan a scăpat singur cu George Curcă şi l-a lobat uşor pe portar, amintindu-le fanilor de golul cu Steaua (25).
Penalty contestat pentru Dinamo

"Câinii" vedeau parcă Oţelul şi Rapid gata gata să le ia ciolanul Europa League din faţă. S-au blocat pentru moment şi Florin Dan sau Călin Cristea puteau profita, dar au ratat ţinta. Ratarea lui Andrei Cristea din 10 metri (42) avea să prefaţeze începutul scandalului. Mărgăritescu a tras în Sousa, Drăgănescu şi tuşierul Demetrescu au stabilit că e henţ şi penalty, Borcea şi Victor Becali au fost înjuraţi de tot stadionul, iar jucătorii lui Sliskovic au fost aproape să-l linşeze pe central. Când s-au mai liniştit apele, Andrei Cristea a transformat (45+2) pentru 1-1, chiar dacă Niculescu era în careu în momentul execuţiei.



La reluare albaiulienii au părut că se mai gândesc încă dacă penalty-ul a fost acordat corect sau nu. Veljovic a trecut pe lângă 2-1 (61), iar Andrei Cristea a muşcat din nou, pe contraatac, după o pasă a lui Boştină (69). Vujadinovic a văzut "roşu", Florin Dan n-a mai nimerit decât transversala în prelungiri şi totul s-a terminat pentru Unirea. Şi meciul şi campioanatul. De la anul vor juca în liga a II-a, iar Dinamo cel mai probabil în Europa League.

Sliskovic şi Ţălnar s-au decis asupra echipelor pe care le vor trimite în teren:

Alba Iulia: Rotaru - Olah, Vujadinovic, Sousa, Bucurică - Cristea, Dâlbea, Fl. Dan, Stanciu - Veljovic, Jovanovic

Rezerve: Cernea, Pistol, Enzo Bruno, I. Bălan, Stancu, S. Rădoi, Silviu Mureşan

Dinamo: Curcă - Scarlatache, Kone, Moţi, Pulhac, Torje, N'Doye, Mărgăritescu, Alexe - An. Cristea, Niculescu

Rezerve: Munteanu, Ad. Cristea, Molinero, Grigore, Bratu, Zicu, Boştină;

Sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/pitbuli-intre-catelusi-alba-iulia-dinamo-1-2-6105750

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu