joi, 4 februarie 2010

Despre Dinamo, anii 1971-1980

A 8-a cununa cu lauri avea sa vina in 1975, an in care va veni la Bucuresti si..."Gheta de aur", gratie lui Dudu Georgescu (32 goluri).

Gol Dudu Georgescu in Dinamo - Steaua 3-3 (1975)

La alb-rosii apare si Augustin. In CCE, din nou, dam peste marele Real (1-4 si 1-0). In echipa noastra tinerii s-au numit I. Marin, Mateescu, Custov. Apropo de cupele europene, in '76, in C3, jucam cu un alt "monstru sacru", AC Milan, cu Capello si Collovatti: 0-0 si 1-2 (dupa 1-0 pentru noi pe "San Siro"!). Aparitii noi: portarul Stefan, Dobrau, Roznai, I. Moldovan. Editia '76-'77 a primei divizii aduce o noua si superba izbanda dinamovista, iar Dudu este, iarasi, golgeterul Europei (47 goluri). In echipa si-au facut aparitia Ghita si Chitaru. In toamna lui '77, in C1, victorie asupra lui Atletico M. (2-1), noutatea echipei fiind Talnar. Apoi, la Madrid, 0-2. In '79, locul 2 in campionat (au venit Anutei, Tevi, Dragnea, Musat), cu I. Nunweiller si T. Dima antrenori. In turul II al Cupei UEFA (dupa eliminarea cipriotilor din Larnaca) suntem eliminati (si cu sprijinul ... arbitrului) de Eintracht Frankfurt, echipa lui Pezzey, Grabowsky si Holzenbein (2-0 si 0-3, in prelungiri). In team-ul dinamovist isi fac aparitia Multescu, Apostol, Nelu Stanescu.


Am condus marele Milan pe " San Siro"

Editia '79-'80 este un pas inapoi (locul 5), insa urmatoarea readuce pe Dinamo pe podium (locul 2). In lot, in ultimele sezoane au aparut Speriatu, Margineanu, Glont, Badilas, D. Zamfir, Stredie, Bumbescu, Pana. Conducerea tehnica: V. Stanescu - T. Dima. In Cupa UEFA, alb-rosii intalnesc la Levski Spartak Sofia, echipa lui Sirakov si Iskrenoy (3-0 si 1-2). N. Vlad a fost unul dintre noii sositi. In turul II, o "dubla" de infarct: Dinamo - Internazzionale (italienii cu Bergomi, Bagni, Prohaska, Altobelli, Baresi, Oriali, Marini si Becallossi!). La Milano, 1-1 (autori :Pasinato si Custov), iar in retur, la Bucuresti, 3-2 pentru "caini", iar calificarea o aduce Orac in prelungiri! In turul II al C3, ne vor uimi suedezii de la IFK Goteborg (echipa lui Tommy Holmgren si Corneliussom): 1-3 si 0-1.

Sursa: http://www.fcdinamo.ro/web/guest/istoric/-/journal_content/56_INSTANCE_8Lmc/10128/18433

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu